Cimalgex, 32 tablete

Vetoquinol
7999 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita de la 199 Lei
Vetoquinol
Model: 8 mg
Cod produs - SKU *100202
Stoc limitat


Medicament disponibil pentru ridicare doar din farmacie.

Descriere

Cimalgex - Medicament de uz veterinar ce contine cimicoxib sub forma de comprimate masticabile alungite, pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritei la caini.

Utilizare:

 • Cimalgex se utilizeaza la caini pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritei (o boala de lunga durata care cauzeaza leziuni si dureri la nivelul articulatiilor). De asemenea, se utilizeaza pentru gestionarea durerii si inflamatiei asociate interventiilor chirurgicale pe oase sau tesuturi moi (cum ar fi muschii).
 • In cazul utilizarii pentru osteoartrita, comprimatele sunt administrate cainelui o data pe zi, cu sau fara alimente, la o doza de 2 mg/kg de greutate corporala, folosind comprimatul sau comprimatele corespunzatoare in functie de greutatea cainelui. Cainii pot fi tratati pe o perioada de pana la sase luni. Pentru tratamentul pe termen lung, medicul veterinar trebuie sa asigure monitorizarea regulata.
 • In cazul utilizarii cu interventiile chirurgicale, comprimatele se administreaza cainelui cu aproximativ doua ore inainte de inceperea operatiei la o doza de 2 mg/kg de greutate corporala, folosind comprimatul sau comprimatele corespunzatoare in functie de greutatea cainelui, si apoi o data pe zi in urmatoarele trei pana la sapte zile, la latitudinea medicului veterinar.

Actiune

Substanta activa din Cimalgex, cimicoxib, apartine unei clase de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceasta actioneaza, in principal, prin blocarea unei enzime numite ciclooxigenaza-2 (COX-2). Aceasta enzima este implicata in producerea de substante numite prostaglandine, care sunt implicate in durere si inflamatie. Prin blocarea productiei de prostaglandine, cimicoxib reduce durerea si inflamatia cauzate de osteoartrita sau de interventiile chirurgicale asupra oaselor sau tesuturilor moi.

Riscuri

Cele mai frecvente efecte secundare asociate tratamentului cu Cimalgex sunt diaree sau varsaturi usoare si trecatoare. Pentru lista completa a efectelor secundare semnalate la tratamentul cu Cimalgex, a se consulta prospectul.

Administrare

 • Cimalgex nu trebuie administrat la caini mai mici de 10 saptamani, iar in cazul in care cainele are mai putin de 6 luni, se recomanda monitorizarea atenta de catre veterinar.
 • Cimalgex nu trebuie utilizat la animale gestante, aflate in perioada de reproductie sau de lactatie sau la caini cu probleme care afecteaza stomacul sau intestinul, inclusiv ulcere sau hemoragie, sau la caini care prezinta semne asociate unor probleme de sangerare.
 • De asemenea, Cimalgex nu trebuie utilizat la caini care prezinta hipersensibilitate (alergie) la cimicoxib sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatelor.
 • Medicamentul nu trebuie utilizat in asociere cu corticosteroizi sau alte medicamente AINS.

Cantităţi de administrat şi calea de administrare

 • Se administrează pe cale orală.
 • Doza recomandată de cimicoxib este de 2 mg per kg greutate corporală, o dată pe zi.

Tabelul următor este prezentat ca exemplu al modului în care pot fi utilizate comprimatele întregi și părțile de comprimate pentru a atinge doza recomandată.


Cimalgex Caini
Masuri de precautie

Durata tratamentului:
- Pentru gestionarea durerii perioperatorii datorită intervenţiilor chirurgicale ortopedice sau pe ţesuturi moi: o doză cu 2 ore înaintea intervenţiei chirurgicale, urmată de 3 până la 7 zile de tratament, la recomandarea medicului veterinar.
- Ameliorarea durerii şi a inflamaţiei asociate cu osteoartrite: 6 luni. Pentru tratamentul pe termen mai lung, se recomandă monitorizarea periodică de către medicul veterinar.
Comprimatele Cimalgex pot fi administrate cu sau fără hrană. Comprimatele sunt aromate şi studiile (la câini sănătoşi din rasa Beagle) arată că acestea prezintă o mare probabilitate de a fi luate în mod voluntar de către majoritatea câinilor.


 • Cimicoxib poate cauza sensibilizarea pielii si oamenii trebuie sa se spele pe maini dupa manipularea comprimatelor.
 • Persoanele cu hipersensibilitate (alergie) cunoscuta la cimicoxib trebuie sa evite contactul cu comprimatele de Cimalgex.
 • In cazul ingerarii accidentale, trebuie cerut imediat sfatul medicului, aratandu-i acestuia prospectul sau eticheta.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review