Nexgard Spectra Caine, 1 tableta

Boehringer Ingelheim
[5]
3999 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita de la 199 Lei
Boehringer Ingelheim
Talie: XS - 2 - 3.5 kg
În stoc


Medicament disponibil pentru ridicare doar din farmacie.

Descriere

NEXGARD SPECTRA - comprimate masticabile antiparazitare pentru câini

Nexgard Spectra este indicat în tratamentul infestaţiilor cu purici şi căpuşe la câini atunci când concomitent este indicată şi prevenţia dirofilariozei cardiace, angiostrongilozei, telaziozei și/sau tratamentul împotriva infestaţiilor cu viermi gastrointestinali. Fiind extrem de util în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe.

În tratamentul infestaţiilor cu nematode gastrointestinale adulte din următoarele specii: viermi rotunzi, viermii cu cârlig şi viermii bici.

Nexgard Sprecta poate fi utilizat în: tratamentul demodeciei canine, tratamentul râiei sarcoptice, în prevenirea dirofilariozei cardiace, în prevenirea angiostrongilozei, în prevenirea instalării telaziozei.

Fiecare comprimat masticabil conţine următoarele substanțe active:

NEXGARD SPECTRA

Afoxolaner (mg)

Milbemycin oxime (mg)

comprimate masticabile pentru câini de 23.5 kg

9.375

1.875

comprimate masticabile pentru câini >3.57.5 kg

18.75

3.75

comprimate masticabile pentru câini >7.515 kg

37.50

7.50

comprimate masticabile pentru câini >1530 kg

75.00

15.00

comprimate masticabile pentru câini >3060 kg

150.00

30.00

Comprimate marmorate de culoare roşie până la maro roşcat de formă rotundă (comprimatele pentru câini de 2‑3.5 kg) sau rectangulară (comprimatele pentru câini > 3.5‑7.5 kg, comprimatele pentru câini > 7.5‑15 kg, comprimatele pentru câini > 15‑30 kg şi comprimatele pentru câini > 30‑60 kg).

INDICAŢII:

 • Pentru tratamentul infestaţiilor cu purici şi căpuşe la câini atunci când concomitent este indicată şi prevenţia dirofilariozei cardiace (Dirofilaria immitis stadiul larvar), angiostrongilozei (reducerea nivelului de infestație cu Angiostrongylus vasorum în stadiul de adult imatur (L5) și adult), telazioza (Thelazia callipaeda adult) şi/sau tratamentul împotriva infestaţiilor cu viermi gastrointestinali.
 • Tratamentul infestaţiilor cu purici (Ctenocephalides felis şi C. canis) la câini.
 • Tratamentul infestaţiilor cu căpuşe (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Ixodes hexagonus, Rhipicephalus sanguineus) la câini.
 • Puricii şi căpuşele trebuie să fie fixate pe gazdă şi să înceapă procesul de hrănire pentru a fi expuse la substanţa activă.
 • Tratamentul infestaţiilor cu nematode gastrointestinale adulte din următoarele specii: viermi rotunzi (Toxocara canis şi Toxocara leonina), viermii cu cârlig (Ancyclostoma caninum, Ancyclostoma braziliense și Ancyclostoma ceylanicum) şi viermii bici (Trichuris vulpis)
 • Tratamentul demodeciei canine (determinată de Demodex canis).
 • Tratamentul râiei sarcoptice (determinată de Sarcoptes scabiei var. canis).
 • Prevenirea dirofilariozei cardiace (Dirofilaria immitis stadiu larvar) dacă este administrat lunar.
 • Prevenirea angiostrongilozei (prin reducerea nivelului de infestație cu Angiostrongylus vasorum în stadiul de adult imatur (L5) și adult) dacă este administrat lunar.
 • Prevenirea instalării telaziozei (infecție oculară cu Thelazia callipaeda forma adultă) dacă este administrat lunar.

CONTRAINDICAŢII

Nu se utilizează în cazuri de hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi.

REACŢII ADVERSE

Studii clinice

Vomă, diaree, lipsa energiei, scăderea apetitului şi mâncărime au fost observate mai puțin frecvent. Aceste reacţii, în general s-au rezolvat de la sine şi au fost de scurtă durată.

Experiența privind siguranța după punerea pe piață

Eritem și semne neurologice (convulsii, ataxie și tremor muscular) au fost raportate foarte rar.

Frecvenţa reacţiilor adverse este definită utilizând următoarea convenţie:

- Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacţii adverse)

- Frecvente (mai mult de 1 dar mai puţin de 10 animale din 100 animale tratate)

- Mai puţin frecvente (mai mult de 1 dar mai puţin de 10 animale din 1000 animale tratate)

- Rare (mai mult de 1 dar mai puţin de 10 animale din 10 000 animale tratate)

- Foarte rare (mai puţin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportările izolate)

Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeți că medicamentul nu a avut efect vă rugăm să informați medicul veterinar.

MOD DE ADMINISTRARE

 • Pentru administrare orală.

Doza:

Produsul trebuie administrat în conformitate cu următorul tabel:

Greutatea câinelui (kg)

Concentraţia şi numărul comprimatelor masticabile care trebuie administrate

NEXGARD SPECTRA

9 mg/ 2 mg

NEXGARD SPECTRA

19 mg/ 4 mg

NEXGARD SPECTRA

38 mg/ 8 mg

NEXGARD SPECTRA

75 mg/ 15 mg

NEXGARD SPECTRA

150 mg/ 30 mg

23.5

1

>3.57.5


1
>7.5151>1530
1


>3060

1

Pentru câini peste 60 de kg greutate corporală se va folosi combinaţia necesară de comprimate masticabile

Metoda de administrare:

Comprimatele sunt masticabile şi plăcute la gust pentru majoritatea câinilor. În cazul în care câinele nu acceptă comprimatele direct acestea pot fi administrate împreună cu hrana.

Schema de tratament:

Schema de tratament trebuie stabilită în funcție de diagnosticul medicului veterinar și a situației epidemiologice locale.

Tratamentul infestaţiilor cu purici și căpușe și cu nematode gastrointestinale:

NEXGARD SPECTRA poate fi utilizat ca tratament sezonier împotriva puricilor și căpușelor (înlocuind un produs cu acțiune numai împotriva puricilor și căpușelor) la câini infestați concomitent și cu viermi gastrointestinali.

Un singur tratament este eficace împotriva viermilor gastrointestinali.

Tratamentul împotriva puricilor și căpușelor își menține efectul timp de o lună. Alte tratamente ar putea fi necesare pe durata sezonului puricilor și/sau căpușelor. Solicitați sfatul medicului veterinar cum să continuați acest tratament.

Tratamentul demodeciei (determinată de Demodex canis):

Administrarea lunară a produsului până când raclatul cutanat, efectuat la interval de o lună, este negativ de cel puțin de 2 ori consecutiv. Cazurile severe pot necesita tratamente lunare prelungite.

Deoarece demodecia este o boală provocată de diverși factori, atunci când este posibil, este recomandat, de asemenea, să se trateze corespunzător toate bolile asociate.

Tratamentul râiei sarcoptice (determinată de Sarcoptes scabiei var. canis):

Administrarea lunară a produsului timp de 2 luni consecutive. Poate fi necesară administrarea lunară ulterioară în baza evaluării clinice și a examinării raclatului cutanat.

Prevenția dirofilariozei cardiace:

NEXGARD SPECTRA ucide larvele de Dirofilaria immitis (viermii inimii) timp de o lună după transmiterea lor de către țânțari. De aceea produsul trebuie administrat la intervale lunare regulate pe toată durata perioadelor propice țânțarilor, începând cu luna de după prima expunere la aceștia.

Tratamentul trebuie continuat până în luna următoare ultimei expuneri la țânțari. În vederea stabilirii unei rutine de tratament se recomandă să se administreze tratamentul în aceeași zi din lună. În cazul în care înlocuiește un alt produs de prevenție a dirofilariozei cardiace, primul tratament cu NEXGARD SPECTRA trebuie să înceapă în ziua în care trebuia administrată medicația precedentă.

Câinii care trăiesc sau care au călătorit într-o regiune cu dirofilarioză cardiacă pot fi infestați cu dirofilarii adulte. Nu a fost stabilit niciun efect terapeutic împotriva Dirofilaria immitis adulte. De aceea este recomandat ca toți câinii cu vârsta mai mare de 8 luni sau mai mult, care trăiesc în zonele endemice de dirofilarioză cardiacă să fie testați pentru infestația cu dirofilarii adulte înainte de a fi tratați cu un produs de prevenție a dirofilariozei cardiace.

Prevenția angiostrongilozei:

În zonele endemice, administrarea lunară a produsului va reduce infestațiile cu Angiostrongykus vasorum în stadiul de adult imatur (L5) și adult, la nivelul inimii și plămânilor.

Prevenția telaziozei:

Administrarea lunară a produsului previne instalarea infecției oculare cu Thelazia callipaeda forma adultă.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Comprimatele sunt masticabile şi plăcute la gust pentru majoritatea câinilor. În cazul în care câinele nu acceptă comprimatele direct acestea pot fi administrate împreună cu hrana.

Precauţii speciale pentru utilizare la animale:

În absenţa datelor disponibile tratamentul căţeilor cu vârsta mai mică de 8 săptămâni şi/sau al câinilor cu greutatea sub 2 kg trebuie efectuat numai în baza evaluării raportului beneficiu-risc de către medicul veterinar.

Câinii care trăiesc în zone în care boala dirofilarioza cardiovasculară este prezentă trebuie să fie testaţi pentru a vedea dacă sunt infestaţi cu dirofilarii adulte înainte de administrarea NEXGARD SPECTRA. Câinii infestaţii trebuie trataţi cu un adulticid la alegerea medicului veterinar pentru a elimina dirofilariile adulte. NEXGARD SPECTRA nu este indicat în eliminarea microfilariilor la câinii diagnosticați pozitiv.

Doza recomandată trebuie urmată strict în cazul câinilor din rasa Collie sau din alte rase înrudite cu aceasta.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:

- Acest produs în caz de ingerare poate provoca tulburări gastrointestinale.

- A se păstra până la folosire comprimatele în blistere şi blisterul în cutie.

- În caz de ingerare accidentală, mai ales de către copii, solicitaţi sfatul medicului imediat şi arătaţi-i eticheta produsului.

- A se spăla mâinile după utilizare.

Gestatie și lactatie:

Studiile de laborator efectuate pe șobolani și iepuri nu au demonstrat malformații la naștere sau orice fel de efect negativ asupra capacității de reproducere a masculilor și femelelor.

Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită pe durata gestaţiei și lactaţiei sau pentru câini de reproducție. A se utiliza în conformitate cu evaluarea beneficiu-risc a medicului veterinar.

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune:

Milbemycin oxime este un substrat al glicoproteinei p (P-gp), putând astfel să interacționeze alte substrautri ai P-gp (de exemplu, digoxin, doxorubicin) sau alte lactone macrociclice. De aceea, tratamentul concomitent cu alte substraturi P-gp pot duce la creșterea toxicității.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidot):

Nu au fost observate reacţii adverse la pui sănătoși cu vârsta peste 8 săptămâni după 6 tratamente cu de 5 ori doza maximă.


Ce spun clientii

4.8 din 5 stele
Din 5 voturi
5 stele
80%
4 stele
20%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
R
Rotaru Mirela
18 iul. 2022
Nexgard spectra Foarte prompti!
A
Aliona Samburic
17 mai 2022
Multumita de produs si livrare! Acest produs antiparazitar este foarte eficient, mai ales daca este administrat dupa o schema convenita cu medicul veterinar (noi il administram o data la 3 luni). Are rezultate si mai bune in combinatie cu o zgarda antiparazitara de calitate.
Livrarea a fost foarte rapida!
O
Olteanu Cristina
26 aug. 2021
Grozav Comanda a venit incredibil de repede, de pe o zi pe alta. Voi comanda în continuare produse pentru animalele mele de pe acest site.
M
Mihaila Marius Denis
11 mai 2021
Super mulțumit Un site foarte serios comanda mi-a sosit în 21 de ore din momentul comenzi online , serioși și de încredere
V
Vlad Florentina
05 aug. 2020
Cea mai buna deparazitare Dintre toate produsele folosite de a lungul timpului , Nexgard spectra este cel mai bun!