35%

Duoflect Caine, 3 pipete

Ceva
8999 RON (TVA inclus) 13999 RON
Livrare gratuita de la 199 Lei
Ceva
Talie: S - 2 - 10 kg
Stoc limitat

Descriere

Duoflect Dog - soluție spot-on pentru caini

Duoflect Dog soluție spot-on este un antiparazitar extern, pentru câini, în vederea tratării și prevenirii infestării cu purici și căpușe.

Duoflect Dog poate fi folosit și în cadrul schemei de tratament pentru controlul dermatitei alergice la purici (DAP), atunci când diagnosticul a fost stabilit de către medicul veterinar. 

Antiparazitarul extern are o acțiune rapidă, ce protejează pielea animalului timp de 9 săptămâni,  în cazul infestărilor cu purici, și timp de 6 săptămâni  în cazul infestărilor cu căpușe.

Indicații terapeutice:

Duoflect Dog este indicat a se folosi :

 • pentru tratarea și prevenirea infestărilor cu purici. Eficacitatea produsului este rapidă cu o acțiune de până la 9 săptămâni în cazul infestării cu purici adulți;
 • previne dezvoltarea paraziților externi prin distrugerea ouălor de purici cu o acțiune de până la 8 săptămâni după aplicare.
 • pentru tratarea și prevenirea infestărilor cu căpușe. Eficacitatea produsului este rapidă cu o acțiune de până la 6 săptămâni după aplicare.
 • pentru tratarea și controlul dermatitei alergice la purici.

Contraindicații:

 • nu se utilizează la iepuri, deoarece pot apărea reacții adverse grave care pot duce la mortalitatea acestora;
 • nu se utilizează la animalele bolnave sau în convalescență;
 • nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la unul din componenții produsului farmaceutic.

COMPOZIȚIE

 • O pipetă Duoflect Dog S (greutate 2-10 kg) de 0,7 ml conține: Substanțe active: Fipronil 121 mg;(S)-metropen 60 mg.

  Excipienți: Butilhidroxianisol ( E320 ) - 0,14mg; Butilhidroxitoluen ( E321 ) - 0,14 mg; Etanol (anhidru); Dietilen glicol monoetil eter.

 • O pipetă Duoflect Dog (M - 10-20kg) de 1,4 ml conține: Substanțe active:  Fipronil 240 mg; (S)-metropen 120 mg.

       Excipienți: Butilhidroxianisol ( E320 ) - 0,28mg; Butilhidroxitoluen ( E321 ) - 0,28 mg; Etanol (anhidru); Dietilen glicol monoetil eter.

 • O pipetă Duoflect Dog (L 20-40kg) de 2,8 ml conține: Substanțe active: Fipronil 479 mg; (S)-metropen 240 mg.

       Excipienți: Butilhidroxianisol ( E320 ) - 0,56 mg; Butilhidroxitoluen ( E321 ) - 0,56 mg; Etanol (anhidru); Dietilen glicol monoetil eter.

 • O pipetă Duoflect Dog (XL 40-60kg) de 4,2 ml conține: Substanțe active:  Fipronil 721 mg; (S)-metropen 360 mg.

      Excipienți: Butilhidroxianisol ( E320 ) - 0,85 mg; Butilhidroxitoluen ( E321 ) - 0,85 mg; Etanol (anhidru); Dietilen glicol monoetil eter.

Specii țintă: câini cu greutate corporală de 2-10 kg (S), 10-20 kg (M), 20-40 kg (L) si 40-60 kg (XL).

MOD DE ADMINISTRARE

 Înainte de a utiliza acest produs recomandăm consultarea medicului veterinar în vederea stabilirii unui diagnostic corect și a unei conduite terapeutice adecvate.

Pentru a evita ca animalul să lingă soluția cutanată , Duoflect Dog se aplică direct pe pielea animalului , la baza  gâtului , zonă greu accesibilă pentru acesta.

Tratamentul poate fi repetat la fiecare 6 săptămâni, sau atunci când este cazul , în funcție de tipul și nivelul de infectare. Nu se recomandă ca tratamentul să fie repetat la un interval mai mic de 2 săptămâni. Nu se recomandă a se folosi produsul  pentru câinii mai mici de 8 săptămâni sau cu o greutate corporală mai mică de 2 kg, deoarece nu sunt suficiente studii făcute în acest sens.

Doza terapeutică

 1 pipetă Duoflect Dog

Reacții adverse și supradozare

S-au raportat foarte rar ( mai puțin de 1 animal la 10.000 animale tratate, inclusiv raportările izolate) reacții adverse ale produsului la locul aplicării , de genul zbârlirii părului,reziduuri uscate sau descuamare ușoară, aspect de păr ud. 

În cazul în care animalele ling produsul, s-a observat foarte rar, o hipersalivație tranzitorie datorată în mare parte excipienților.

Dacă observați orice reacție adversă nemenționată , sau dacă considerați că medicamentul nu a avut efecte vă rugăm să consultați medicul veterinar.

În urma studiilor făcute asupra produsului, nu au fost observate reacții adverse de supradozare pentru animalele țintă , respectiv căței cu vârsta de 8 săptămâni ( greutatea corporală medie de 2 kg în prima zi de tratament), tratate la intervale de 2 săptămâni de 7 ori consecutiv, cu doze de până la 5 ori mai mult decât doza recomandată.  

Administrarea produsului în perioada de gestație/lactație

Nu sunt studii suficiente care să ateste siguranța produsului, la administrarea soluției spot-on cățelelor aflate în perioada de gestație/lactație. Acesta se utilizează numai la decizia medicului veterinar curant.

 Atenționări privind utilizarea produsului

Este un produs folosit numai pentru uz extern, ce nu se administrează oral.

Se recomandă a se evita contactul cu ochii animalului. În cazul în care animalul vine în contact cu ochii, clătiți  imediat cu apă din abundență.

Nu aplicați produsul pe pielea iritată sau cu răni.

În cazurile masive de infestare cu purici, pentru o eficiență considerabilă se recomandă tratarea suprafețelor cu produse insecticide. 

Spălarea câinilor cu 48 de ore înainte de aplicarea tratamentului, cu un produs emolient, nu are nici un efect asupra duratei eficienței. Șamponarea săptămânală a animalului cu un produs pe bază de clorhexidină poate reduce eficacitatea împotriva puricilor adulți cu 3 săptămâni.

În cazul persoanelor care administrează produsul la animale, se recomandă a se evita contactul produsului cu gura, pielea și ochii.

Persoanele care se cunosc cu hipersensibilitate la substanțele active ale produsului, nu ar trebui să utilizeze acest produs pentru animal.

Se va evita manipularea animalului și joaca cu acesta pentru cel puțin 12 ore de la tratament. Se recomandă ca aplicarea tratamentului să se facă seara, pentru a evita cât mai mult posibil contactul cu animalele tratate.

Nu este indicat consumul de alimente pe toată perioada manipulării produsului. Acesta poate produce neurotoxicitate  și poate fi dăunător dacă este ingerat. Dacă produsul este ingerat în mod accidental , adresați-vă imediat medicului.

 Pipetele sunt ambalate în blistere individuale, greu de deschis de către copii.

 Condiții de depozitare: a se păstra în loc uscat și răcoros, la o temperatură sub 25°de grade.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

A nu se utiliza după data expirării marcată pe pipetă și cutie.
 

 

 

 

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review