33%

Asocilin Unguent, 20 grame

1999 RON (TVA inclus) 2999 RON
Livrare gratuita de la 199 Lei
În stoc


Medicament disponibil pentru ridicare doar din farmacie.

Descriere

ASOCILIN 20 GR - Indicat in tratamentul unor afectiuni ale pielii (abcese, furuncule, fistule, plagi), cheratite, blefarite, conjunctivite, otite externe si mastite produse de coci si bacili Gram-pozitivi si Gram-negativi.

CONTRAINDICATII
Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la antibioticele din compozitia produsului.

REACTII ADVERSE
Nu se cunosc. Daca observati reactii adverse sau alte efecte nedorite adresati-va medicului veterinar.

SPECII TINTA
Bovine, caini, pisici.

ADMINISTRARE SI DOZAJ
Tratamentul afectiunilor pielii la bovine, caini si pisici: pe zona afectata, curatata si dezinfectata in prealabil se aplica un strat subtire si continuu de Asocilin de 1-3 ori/zi, in functie de gravitatea cazului, pana la vindecare. Tratamentul infectiilor oculare la bovine, caini si pisici: se introduce unguentul in sacul conjunctival de 1-3 ori/zi, in functie de gravitatea cazului, pana la vindecare. Tratamentul mastitelor la vaci: se introduce 1/4-1/2 din continutul tubului de unguent, cu ajutorul alonjei, prin canalul galactofor, in compartimentele afectate, care in prealabil au fost mulse si curatate cu o solutie dezinfectanta. Se maseaza ugerul si nu se mulge timp de 12-18 ore, dupa care se repeta tratamentul, folosindu-se la tubul cu unguent o noua alonja. Daca ameliorarea nu este evidenta, cantitatea dministrata in zilele urmatoare se dubleaza pana la disparitia simptomelor.Tratamentul se continua inca doua zile dupa remiterea simptomelor.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Pentru reusita tratamentului mastitelor la vaci trebuie procedat astfel: se izoleaza animalele bolnave de cele sanatoase si se iau masuri de igiena.
Se dezinfecteaza ugerul animalului bolnav si mainile mulgatorului inainte de muls. Se tine tubul in apa calda, 35º-40ºC, inainte de intrebuintare,pentru o mai usoara introducere a medicamentului.
Alonja care insoteste tubul de unguent se sterilizeaza prin fierbere.
Sferturile afectate se vor mulge obligatoriu dupa mulgerea sferturilor sanatoase, iar laptele se va colecta separat si nu se va utiliza in alimentatia omului sau hrana animalelor. Se adapteaza alonja din polietilena la tubul cu medicament. Prin manipulare usoara, pentru a evita ranirea mucoasei, se introduce alonja prin orificiul mamelonului si se preseaza tubul pana ce 1/6 din continutul acestuia este depus cat mai spre baza. Se retrage alonja si se introduce intr-un vas cu dezinfectant dupa care se distruge. Se maseaza usor ugerul dupa introducerea medicamentului. In cazul mastitelor acute tratamentul se repeta la 12 ore, iar in cazul mastitelor cronice la 12-24 ore pana la vindecare. In cazuri grave se recomanda asocierea cu tratament cu sulfamide sau antibiotice pe cale generala.

PERIOADA DE ASTEPTARE
Carne-28 zile, lapte-7 zile de la ultima administrare.

CONTRAINDICATII SI PRECAUTII
Nu se administreaza la animale alergice la antibioticele din componenta medicamentului.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC.
A se pastra in ambalajul original.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Atentionari speciale: nu sunt.
Precautii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor, dupa caz:
Medicamentele nu trebuie aruncate impreuna cu deseurile menajere sau apele reziduale. Aceste masuri contribuie la protectia mediului.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review