Red Sea Reef Colors B 500mlRed Sea Red Sea

22053

N/A

Livrare in 2-4 zile

85.00 Lei

  0728332800
  office@happypets.ro
  Livrare gratuită de la 149.00 lei.
  Dacă te răzgândești, returnează în 14 zile.

La acest produs primești 8 puncte de loialitate. În coșul tău sunt în total 8 puncte în valoare de 2.40 Lei.

Mai adauga produse in valoare de 149.00 Lei pentru LIVRARE GRATUITA!

Red Sea Reef Colors B 500ml

Reef Color B - Complex de potasiu si bor
Elementele principale
Potasiu şi bor
Test pentru dozaj
Potasiu
Funcţie
Potasiul are un rol esenţial în transportul nutrienţilor coralilor din cadrul ţesutului moale, inclusiv a nutrienţilor asiguraţi de Zooxanthellae. 
Potasiul şi borul au un efect semnificativ asupra alcalinităţii din interiorul ţesutului moale şi joacă un rol în formarea aragonitului din scheletul coralului. 
Coloraţie
Potasiul este asociat cu cromoproteinele roşii (peridinină, neo-peridinină)
Nivelul NSW
* Potasiu 400 ppm, 
* Bor 4.6 ppm
Supradoză
Indicaţia comună de supradoză este reprezentată de întunecarea coralilor datorită dezvoltării excesive a algelor Zooxanthellae si a apariţiei celor periculoase. 
În caz de supradoză, schimbaţi 25% din apă si reduceţi dozajul de suplimentare cu 50%. 
Instrucţiuni generale pentru testare si suplimentare:
1. Înaintea testării apei, asiguraţi-vă că verificaţi întotdeauna salinitatea, efectuând modificările necesare. În cazul efectuării acestora, așteptaţi 10 minute pentru stabilizarea parametrilor apei (de exemplu, cresterea salinităţii cu 1 ppt datorită evaporării apei va determina o crestere aproximativă cu 13 ppm Ca).
2. Efectuaţi testarea folosind numai kiturile de test de mare precizie, precum cele promovate de Red Sea Pro.
3. Toate suplimentele Programului Red Sea Reef Care sunt însoţite de scheme de dozaj (menţionate pe spatele produsului) bazate pe tratarea a 100 litri / 25 galoane de apă. Estimaţi volumul total de apă (acvariu & colector pentru volum mai scăzut al rocilor vii etc.) în vederea calculării dozei corecte pentru sistemul dumneavoastră.
4. Suplimentele trebuie adăugate în colector. În cazul în care nu deţineţi unul, adăugaţi încet suplimentele într-o zonă cu flux ridicat de apă, pentru a preveni contactul direct cu coralii.
5. În vederea prevenirii presiunii la nivelul coralilor, creșterile zilnice maxime ale fiecărui element sunt după cum urmează: iod 0.03 ppm, potasiu 10 ppm, fier 0.05 ppm. Modificările mai considerabile trebuie efectuate timp de câteva zile în conformitate cu cantitatea maximă zilnică.
Dozajul prin cererea de calciu (dezvoltarea coralilor)
Calculaţi doza zilnică sau săptămânală a fiecărui supliment conform dozajului suplimentelor Red Sea Foundation sau absorbţiei cunoscute de calciu. 
(Adăugaţi 1 ml de supliment Color pentru fiecare 200 ppm calciu adăugaţi la 100 litri (25 galoane) de apă pentru acvariu sau pentru fiecare 2 g de absorbţie calciu.
Dozajul prin cererea totală de elemente

Modificarea iniţială a Color Elements  la nivelurile optime
În momentul primei folosiri a produselor Coral Colors sau ulterior schimbării apei, testaţi nivelurile de Color Elements si suplimentul, operaţiune necesară obţinerii nivelurilor optime.
Dozajul săptămânal – Corali moi
Testaţi săptămânal Color Elements si dozaţi fiecare supliment pentru recompletarea nivelurilor optime.
Dozajul zilnic – coralii SPS
Asiguraţi-vă că toate Color Elements au valorile optime si se află în acvariu timp de 4 zile, având o salinitate stabilă (compensaţi pentru evaporarea zilnică) fără adăugarea de suplimente. 
La finalul celor 4 zile testaţi Color Elements si calculaţi “dozajul de 4 zile” aferent fiecărui supliment în vederea recompletării nivelurilor optime. 
Adăugaţi “dozajul de 4 zile” sistemului. 
Împărţiţi dozajul la 4 si folosiţi-l drept doza zilnică pentru săptămâna următoare.
După o săptămână de adăugare a dozei zilnice, testaţi Color Elements si calculaţi doza de modificare a fiecărui supliment pentru recompletarea nivelurilor optime.
• În cazul în care doza de modificare este foarte diferită de cea anterioară, modificaţi-o pe cea zilnică (măriţi / scădeţi) după cum este necesar.
• În cazul în care nivelul măsurat al unui element specific este mai mare decât cel optim, asteptaţi ca excesul de element să fie epuizat înaintea reluării suplimentării zilnice cu doza zilnică modificată.
Continuaţi testarea săptămânală a tuturor elementelor si modificaţi dozele zilnice după cum este necesar. Absorbţia elementelor din acvariul dumneavoastră se va modifica gradual odată cu dezvoltarea coralilor dumneavoastră sau prin adăugarea sau eliminarea organismelor. Se recomandă să păstraţi un registru al măsurărilor si dozelor săptămânale.
În cazul în care omiteţi una sau mai multe zile de suplimentare, adăugaţi cantitatea totală omisă, însă nu depăsiţi cantitatea maximă recomandată de mărire pentru orice element.
IndicațiiApa sarata
Accept

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe.