JBL Test Fe (Fier)JBL JBL

2411600

N/A

Livrare in 2-4 zile

69.99 Lei

  0728332800
  office@happypets.ro
  Livrare gratuită de la 149.00 lei.
  Dacă te răzgândești, returnează în 14 zile.

La acest produs primești 6 puncte de loialitate. În coșul tău sunt în total 6 puncte în valoare de 1.80 Lei.

Mai adauga produse in valoare de 149.00 Lei pentru LIVRARE GRATUITA!

JBL PRO AQUATEST Fe este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru determinarea de rutină a conținutului de fier în acvariile cu apă dulce și în cele cu apă marină, precum și în iazurile de grădină. 
Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de exemplu la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. 

De ce să testați? 
Fierul este un oligoelement indispensabil pentru organismele vegetale și animale. 
Pe lângă o cantitate suficientă de CO2 și alte oligoelemente, fierul este crucial pentru o creștere bună a plantelor și este consumat în mod continuu. 
Culoarea gălbui sticlos a mugurilor tineri și a frunzelor tinere este un semn al lipsei de fier.
Fierul și alte oligoelemente sunt stabile în apă doar pentru o perioadă limitată de timp, chiar dacă sunt legate de așa-numiți chelatori, așa cum se obișnuiește la îngrășămintele moderne.
În plus, apa de la robinet este de obicei fără fier. 
Prin urmare, conținutul de fier trebuie să fie monitorizat printr-un control periodic cu acest test și re-fertilizat, dacă este necesar. 
Pentru o creștere bună a plantelor este suficientă o concentrație de 0,1–0,2 mg/l. 
Valorile de până la 0,6 mg/l pot fi de asemenea utile pentru acvariile cu foarte multe plante.
În cele cu apă marină sunt recomandate valori de până la 0,05 mg/l. 

Mod de utilizare: 
1. Clătiți ambele eprubete de mai multe ori cu apa care trebuie examinată. 
2. Utilizând seringa furnizată, umpleți ambele eprubete cu câte 5 ml apă de probă.
 3. Într-una dintre cele două eprubete se adaugă 5 picături de reactiv Fe și se amestecă prin agitare. Până la dezvoltarea completă a culorii se așteaptă 10 min. 
4. Puneți ambele eprubete în blocul comparator gri: eprubeta cu adaos de reactiv la extremitatea netedă a blocului comparator, eprubeta cu apă de probă netratată (proba martor) la extremitatea zimțată.
 5. Puneți blocul comparator cu cele două eprubete pe grila de culori, astfel încât partea zimțată să indice valorile și deplasați pe grila de culori până când culoarea eșantionului cu reactiv corespunde culorii de sub proba martor. 
6. Citiți conținutul de fier în crestătura comparatorului. Indicație: În cazul utilizării în același timp cu JBL PRO AQUATEST NH4, aveți grijă să nu încurcați eprubetele celor două teste. Urme de la testul de amoniu în eprubetă, ar putea face să apară valori prea ridicate la testul pentru fier. 

Corectarea valorilor anormale: 
Valori prea scăzute: Fertilizarea cu îngrășăminte feroase din seria de îngrășăminte JBL, de ex. Ferropol. Valori prea ridicate: Schimbarea corespunzătoare parțială a apei. 

IMPORTANT: Atunci când picurați cu sticla picurătoare țineți mereu picurătorul perpendicular în jos și picurați fără formare de bule. Picurătorul trebuie să fie uscat pe dinafară. 
Depozitarea reactivilor: Într-un loc uscat la temperatura camerei și în ambalajul original. 

IndicațiiApa dulce & sarata
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe.